Privaatbeheer

Rentmeesterschap

Vastgoed is al jarenlang een strategische investering die op lange termijn haar vruchten afwerpt. Echter brengt een investeringspand ook veel werk met zich mee. Zowel op administratief en juridisch vlak, als op technisch en financieel vlak. Heeft u zelf niet de nodige tijd of expertise om met deze zaken bezig te zijn, dan is een rentmeester voor u wellicht een goede keuze.

Rentmeesterschap

Wat is rentmeesterschap?

In de letterlijke betekenis van het woord, houdt rentmeesterschap het financiële en zakelijke beheer van iemands anders onroerende goederen in. Bij Estero daarentegen gaan we veel verder dan dat en zorgen we ervoor dat de klanten volledig ontzorgd worden. Kortom: wij doen al het werk en u geniet zonder zorgen van uw opbrengsten.

De voordelen van rentmeesterschap

Rentmeesterschap heeft als grootste voordeel dat de klant ontlast wordt van allerlei administratieve en financiële zaken. Er zijn nog een aantal voordelen om rekening mee te houden bij het overwegen van Estero als rentmeester:

1. De communicatie met de huurders

Als eigenaar van een pand wordt u gezien als verantwoordelijke en eerste aanspreekpunt. Bij Estero is de communicatie een van de eerste voordelen waarvan u kan genieten. We treden op in uw naam en voor uw rekening, zodat u zonder zorgen kunt genieten van uw maandelijkse huurinkomsten.

Dit houdt in dat we het eerste aanspreekpunt zijn voor de huurders en alle communicatie voor onze rekening nemen. Hieronder valt zowel telefonisch en mondeling contact, alsook de nodige briefwisseling. Verder nemen we ook deel aan de algemene vergaderingen van het pand.

2. Administratie verhuur

Bij het verhuren van een pand komt veel administratie kijken, waarvoor u als verhuurder vaak geen tijd of expertise hebt. Als rentmeester stellen we ons verantwoordelijk voor de administratieve opvolging van het gebouw. Hierbij staan we in voor de opvraging en opvolging van jaarlijkse attesten en nodige verzekeringen.

Daarnaast volgen we de nodige wetgevingen en regelgevingen op en voeren we de nodige controles aangaande het pand uit. Bij een juridische procedure volgt Estero de dossiers voor u op en communiceren we met de advocaten en gerechtsdeurwaarders. Met onze kennis en ervaring nemen we dit administratieve gedeelte graag van u over en besparen we u de bijkomende hoofdpijn van papierwerk.

3. Financieel beheer

Het financieel gedeelte kan onmogelijk ontbreken bij het verhuur van vastgoedpanden. Estero als rentmeester verzorgt hierbij de opvolging van de huurinkomsten en -uitgaven, het incasso en de juiste verdeling van de kosten.

Verder worden ook de jaarlijkse indexeringen verzorgd en wordt een afrekening van de kosten in kaart gebracht. Dit alles wordt in overzichtelijke maand- of kwartaalrapportages bezorgd, zodat u en andere betrokken partijen gemakkelijk de nodige cijfers en gegevens kunnen raadplegen.

4. Bewaker van het pand

Een vierde voordeel van het rentmeesterschap is dat u zich als verhuurder nooit zorgen hoeft te maken over schade of reparaties aan het gebouw. De mogelijke schadegevallen worden behandeld door Estero, waarbij ook eventuele herstellingswerken worden uitgevoerd en opgevolgd. Estero als rentmeester zorgt er steeds voor dat het pand in goede staat is en klaar voor verhuur.

5. Nieuwe opportuniteiten

Bij Estero staat de klant steeds centraal en weten we dat investeerders nooit stilzitten. Om die reden vinden we het fantastisch als we onze klanten kunnen helpen groeien. Zo gaan we steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden in de vastgoedwereld en denken we actief met hen mee.

Bijkomende diensten Estero

Tot slot biedt Estero ook verschillende andere diensten aan om uw leven als verhuurder makkelijker te maken. Zo staan we onder andere in voor het verhuren van de panden aan de geschikte kandidaat huurders, maken we plaatsbeschrijvingen op en voorzien we de gepaste energieprestatiecertificaten.

Ben jij als investeerder ook op zoek naar een beheerder om uw zorgen weg te nemen? Kom gerust eens langs of neem contact met ons op voor vrijblijvend advies van onze experten.

Onze kennisbank

We delen graag onze expertise

Onze kennisbank
Contacteer ons

Een specifieke vraag?

Contacteer ons