De rentmeester voor jouw vastgoed

Geef het beheer van je woning of appartement uit handen en kies voor Estero als rentmeester. Zo geniet je zorgeloos van de opbrengsten.

Download whitepaper

Wat doet een rentmeester voor jou?

Alles wat bij het beheer van vastgoed komt kijken, neemt een rentmeester van je over. Van het zoeken naar geschikte huurders tot de volledige administratieve, juridische en technische opvolging van je dossier. We gaan steeds deskundig en flexibel te werk alsof het ons eigen pand zou zijn en informeren je te allen tijde over je pand. Zo slaap je steeds gerust op beide oren.

Jouw vastgoed in goede handen

Je hebt een opbrengsteigendom of meerdere panden? Een huis of een appartementsgebouw? Estero is jouw rentmeester met een dienstverlening op maat. Wij nemen je elk aspect van het beheer uit handen en treden in jouw plaats en voor jouw rekening op.

Estero - Rentmeesterschap

Bespaar tijd en moeite door rentmeesterschap

Een technisch defect, een dringende herstelling, … Het lijken kleine euvels, maar ze kunnen al snel veel tijd in beslag nemen. Estero treedt op als aanspreekpunt en lost dit voor je op, zelfs als je huurder om zes uur ’s ochtends belt. We kennen de regels en de praktijk, zodat je nooit voor de kosten opdraait als dat niet hoeft.

Blijf steeds op de hoogte

Of je nu om de hoek woont of op een ander continent, via verschillende kanalen informeren we jou over de stand van zaken. Een maandelijks rapport geeft je een overzicht van de huurgelden en kosten. Je ontvangt ook updates over lopende dossiers, uitgevoerde werken, … Alle rapporten en documenten raadpleeg je eenvoudig met je persoonlijke login op ons online platform. Waar je ook bent.

Wat doet een rentmeester?

Een rentmeester is een plaatsvervangend eigenaar en beheert jouw vastgoed. Professioneel en zonder zorgen. We laten het onze experts graag zelf uitleggen.

Estero - Wat doet een rentmeester

Administratief rentmeesterschap

Een huis verhuren staat gelijk aan administratie. Briefwisseling met huurders, attesten voor het onderhoud van de verwarmingsinstallatie opvragen en opvolgen, documenten in orde brengen rond brand- en huurdersaansprakelijkheidsverzekering, schadegevallen afhandelen, … Noem maar op.

Deze noodzakelijke papiermolen uit handen geven aan een rentmeester bespaart je veel tijd en moeite. Estero houdt de volledige huuradministratie nauwkeurig voor je bij. Zonder dat je de controle verliest. Alle documenten kan je steeds raadplegen via ons online platform.

Een overzicht van administratie die Estero voor je afhandelt:

 • Je administratief dossier altijd up-to-date
 • Gegevens van je eigendom(men)
 • Gegevens van je huurder(s), bewindvoerder(s) en/of andere contactpersonen
 • Attesten opvragen en opvolgen
 • Verzekeringen opvragen en opvolgen
 • Briefwisseling met de huurder(s)
 • Schadegevallen afhandelen
Estero - Administratief rentmeesterschap

Financieel rentmeesterschap

De financiële kant van het beheer van uw vastgoed neemt Estero helemaal voor zijn rekening. Wij zorgen ervoor dat huurders maandelijks de huur betalen, we registreren en verwerken alle inkomende en uitgaande betalingen voor u en volgen alles op. Zelfs onplezierige incasso’s hoeft u niet zelf te doen: Estero onderneemt bij laattijdige betalingen in uw plaats de nodige.

Wat Estero financieel voor je doet:

 • Huurinkomsten en -uitgaven opvolgen
 • Incasso
 • Huurinkomsten stipt aan u doorstorten
 • Maand- en/of kwartaalrapportages
 • Voorschotten op kosten vaststellen
 • Jaarlijkse huurindexatie doorvoeren
 • Jaarlijkse kostenafrekening opstellen
Estero - Financiëel rentmeesterschap

Juridisch rentmeesterschap

Bij wanbetaling door huurders schakelen we onze juridische partners in. Zij zetten alles op alles zodat je krijgt waar je recht op hebt. Een advocaat behartigt jouw belangen en samen volgen we het gerechtsdossier strikt op. Jij ontvangt maandelijks een verslag.

Daarnaast volgen we ook de wet- en regelgeving rond vastgoed op de voet. Heeft een bepaalde aanpassing gevolgen voor jouw pand? Dan brengen we je op de hoogte, voorzien van gepast advies. Zo voldoet je vastgoed altijd aan de meest recente regels.

Wat Estero juridisch voor je doet:

 • Wijzigingen in wet- en regelgeving opvolgen
 • Indien nodig een advocaat/deurwaarder inschakelen
 • Lopende gerechtsdossiers opvolgen
 • U informeren over de stand van zaken in gerechtsdossiers
Estero - Juridisch rentmeesterschap

Technisch rentmeesterschap

Technisch beheer begint bij Estero niet met een mankement. Ieder pand dat we in ons beheer nemen inspecteren we grondig. Vervolgens organiseren we regelmatige controles. Zo volgen we op de voet hoe je pand onderhouden wordt en behoudt het zijn waarde.

Je huurders kunnen ook bij ons terecht om een klein onderhoud te regelen en om lekken en elektrische storingen te melden. Afhankelijk van het probleem en de geldende afspraken, doen wij het nodige.

1. Voorbereiding

Een medewerker van Estero komt ter plaatse en beschrijft de uit te voeren werken in een bestek. Dat leggen we steeds aan jou voor ter goedkeuring. Je opmerkingen worden verwerkt en vervolgens vragen we de nodige offertes op.

2. Leverancierskeuze

Estero werkt samen met vaste partners die kwaliteit leveren. Deze lijst is niet exclusief en we staan dus steeds open om een aannemer of leverancier van jouw keuze te contacteren.

3. Beoordeling offertes

We vergelijken en beoordelen de ontvangen offertes op het vlak van prijs en andere voorwaarden. Deze evaluatie gieten we in een overzichtelijke tabel met prijzen, verschillen en ons advies. Zo maak je een geïnformeerde keuze, want de eindbeslissing ligt bij jou.

4. Werkvoorbereiding

Met de gekozen leverancier stellen we een planning op voor het uitvoeren van de werken. Alle bewoners van het pand ontvangen een brief met informatie over de geplande werken.

5. Oplevering

Na de werken controleren we nauwkeurig of alles volgens plan, offerte en de regels van de kunst is uitgevoerd.

Estero - Technisch rentmeesterschap
Onze kennisbank

We delen graag onze expertise

Onze kennisbank
Contacteer ons

Een specifieke vraag?

Contacteer ons