Investeren

Waarom is investeren in vastgoed een slimme keuze?

U bent op zoek naar een interessante manier om uw geld te beleggen, want als u eerlijk toegeeft, brengt het geld op uw spaarboek niet meer op. De COVID-crisis heeft wederom bewezen dat beleggen in aandelen een groot risico inhoudt. Om die reden overweegt u te investeren in vastgoed, een slimme keuze! Vastgoed is een van de meest interessante investeringen en in dit artikel leggen we u uit waarom.

Waarom is investeren in vastgoed een slimme keuze?

Een hoog rendement op uw investering

Investeren in vastgoed brengt veel voordelen met zich mee, zowel op korte als op lange termijn en zowel bij het verhuren als bij het verkopen ervan. Wanneer u ervoor kiest om uw vastgoed te verhuren, geniet u maandelijks van de bijbehorende huuropbrengsten. Deze huurinkomsten liggen hoger dan de rente op het spaarboekje. Wanneer u een investering wil doen in vastgoed, is het aangewezen om niet al uw middelen in de belegging te steken. Maak gebruik van een financiële hefboom door een krediet af te sluiten. Je betaalt intresten op het geleende kapitaal maar de opbrengsten zijn steeds hoger.

Jonge gezinnen zoeken een eigen stekje en de oudere generatie zoekt iets nieuws. Dit verklaart de sterk toenemende vraag naar vastgoed in België. Vastgoed vormt een investering die niet zakt in waarde. Integendeel, de kans is groot dat de verkoopwaarde van uw pand toeneemt naargelang van tijd.

De locatie van uw investeringspand

De waarde van een pand en de toekomstige meerwaarde hangt sterk af van de locatie waar het pand gelegen is. Slim beleggen in vastgoed doet u dus beter op een interessante locatie. De kans dat u uw pand kunt verhuren in een drukke centrumstad is veel groter dan wanneer u een huisje op een afgelegen locatie moet verhuren. Analyseer vooraf de buurt en de plannen in de toekomst. Er zijn namelijk voldoende groeiwijken met potentieel.

Wilt u als investeerder vlot uw pand kunnen verhuren of verkopen, houd dan zeker rekening met de belangrijkste troeven van de locatie waarin de huurders of toekomstige kopers geïnteresseerd zijn.

In welk soort pand investeert u?

Naast de locatie speelt ook het type pand een belangrijke rol. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden: een appartement of een woning, nieuwbouw, bestaand vastgoed of renovatie,…. Weeg deze goed af tegenover elkaar of laat je daarin adviseren.

Een nieuwbouwwoning of -appartement is instapklaar en vaak afgewerkt tot in het kleinste detail. Als eigenaar zal u hiervoor een hogere prijs kunnen vragen en de verkoop/verhuur zal vlot verlopen. Is het pand volledig te renoveren, hou dan rekening met een realistisch renovatiebudget voor de berekening van uw rendement.
Uiteraard is er ook een verschil in huurprijs tussen bijvoorbeeld een appartement, woning of studio. Bespreek de huurprijs steeds met een expert en overschat nooit de gerealiseerde huurinkomsten.

Het belang van een goede huurder

Aangezien uw huurder in het pand woont, kan hij ook invloed hebben op de waarde van uw pand. Als eigenaar springt u zorgvuldig om met het pand en wenst u dat uw huurder hetzelfde doet. Indien de huurder het pand niet goed zou onderhouden, kan de waarde afnemen en wordt verder verhuur of verkoop een stuk moeilijker. Als investeerder besteedt u dus beter voldoende tijd aan het zoeken naar een loyale huurder die zorgvuldig omspringt met uw pand.

Bent u op zoek naar een investeringspand of wenst u een beheerder voor uw pand? Estero beschikt als strategisch vastgoedpartner over het netwerk, de kennis en ervaring die nodig is bij zo’n investering. Wij beheren uw pand alsof het dat van ons zou zijn, met het enige verschil dat u zorgeloos kan genieten van uw inkomsten.

Op zoek naar een investeringspand of heeft u al iets op het oog? Neem vrijblijvend contact op met ons, dan plannen we samen een verkennend gesprek.

Onze kennisbank

We delen graag onze expertise

Onze kennisbank
Contacteer ons

Een specifieke vraag?

Contacteer ons