Verhuren

Haal winst uit je huurinvestering

Je verhuurt een woning voor verschillende redenen. Zo ontvang je huurgeld en dat betekent een mooie aanvulling op je loon. Deze extra inkomsten zijn altijd welkom, maar als je de kosten en opbrengsten van je verhuureigendom goed beheert, maximaliseer je de winst en creëer je een duurzame en stabiele inkomstenbron. Dat klinkt als muziek in de oren, niet?

Aantrekkelijke woning

Hoe beter de woning, hoe vlotter het verhuren. Dat klinkt logisch. Maar wat maakt je pand net zo aantrekkelijk?

  • De juiste locatie: als je een opbrengsteigendom koopt, hou je best rekening met de ligging. Zijn er winkels in de buurt, ligt het pand dicht bij belangrijkste invalswegen of is het vlot bereikbaar met het openbaar vervoer, zijn er interessante culturele of sportieve faciliteiten op wandelafstand? Al deze factoren verhogen het rendement van je vastgoed.
  • Kwaliteit van de woning: door de woning te verbeteren door kleine renovatiewerken verhoog je niet enkel de aantrekkelijkheid voor huurders, maar verlaag je ook de kosten voor jezelf. Kwalitatievere materialen zijn duurzamer en dragen bij tot een betere energiescore die vaak een belastingsvoordeel of enkele interessante premies voor je opleveren.
  • Comfortabel gevoel: het moeten niet altijd grote werkzaamheden zijn. Met kleine opknap- of decoratiewerken ziet je woning er snel een pak aantrekkelijker uit en verhoog je met gemak de huurprijs.

Leegstand vermijden

Panden die lang leeg staan, verliezen snel hun marktwaarde, leveren geen huur op en veroorzaken extra kosten. Door goede huurders te selecteren, huurcontracten te verlengen, preventief in te spelen op het vertrek van huurders en reparaties snel en efficiënt in orde te brengen, creëer je een hoge bezettingsgraad die duurzame huurinkomsten garanderen.

Efficiënt huurbeheer

Een huurwoning beheren is een complexe taak die veel tijd en energie vergt. Wie het goed aanpakt, behaalt natuurlijk het hoogste rendement. Voor een efficiënt beheer van je huurwoning, kan je beroep doen op een professionele rentmeester die alle aspecten van verhuren van je overneemt.

Een rentmeester kent alles van administratie, financieel en technisch beheer en wetgeving op het vlak van de vastgoedmarkt. Zij nemen de zorgen van je over en maken je huurinvestering het meest succesvol. Boek winst met Estero.

Onze kennisbank

We delen graag onze expertise

Onze kennisbank
Contacteer ons

Een specifieke vraag?

Contacteer ons