Vastgoed Verhuren

5 tips om uw vastgoed sneller te verhuren

Een leegstaand of onverhuurd pand ziet u als vastgoedinvesteerder liever niet. Door het lang wachten op de juiste huurder worden namelijk huurinkomsten mislopen en kan de waarde van het pand beginnen dalen. Met deze 5 tips helpen we u om uw vastgoed zo snel mogelijk te verhuren, zodat het rendement van uw pand maximaal is.

5 tips om uw vastgoed sneller te verhuren

Beelden zeggen meer dan duizend woorden

Beelden zeggen meer dan duizend woorden, zeker wanneer u een woning of appartement wilt verhuren. Een duidelijke beschrijving van de woning, de verschillende ruimtes en eventueel een tuin of terras zorgen er enigszins voor dat de potentiële huurders een duidelijk beeld krijgen van hoe het pand eruit ziet. Echter zijn de afbeeldingen meestal een doorslaggevende factor bij het online bekijken van panden.

Wanneer u een woning of appartement te huur stelt, zorgt u dus best voor aantrekkelijke foto’s die veel over de woning zeggen en brengt u alle essentiële ruimten in beeld. Een woning beoordelen op basis van slechts 3 afbeeldingen is vrij moeilijk, dus het is eveneens belangrijk voldoende afbeeldingen van de woning online te plaatsen.

Om een ruimte optimaal en realistisch in beeld te brengen, moet u met verschillende zaken rekening houden. Zo is de hoek waaruit de foto getrokken wordt bijvoorbeeld enorm belangrijk. Het inhuren van een professionele vastgoedfotograaf kan daarom veel voordelen met zich meebrengen. Tot slot beschikken deze vaak over de mogelijkheid om luchtfoto’s of andere extra’s te voorzien.

Zorg voor voldoende aankleding van de woning

Niet enkel op de foto’s, maar ook tijdens het bezoek is het belangrijk dat de woning er aantrekkelijk uitziet. De nodige decoratie kan daarbij helpen om de juiste sfeer in de woning of het appartement te creëren. Denk hierbij aan een mooie plant, enkele gezellige kaarsjes of eventueel andere decoratie.

Verder presenteert een opgeruimd huis altijd beter dan een rommelig huis. Om die reden is het dus van groot belang dat het er steeds netjes bij ligt als een potentiële huurder de woning komt bezichtigen. Een aangename sfeer in de woning of het appartement kan de huurder ten slotte op een positieve manier beïnvloeden tijdens het beslissingsproces.

Wees voorbereid

Vooraleer een pand verhuurd kan worden, moet u er zeker van zijn dat het pand aan de nodige kwaliteitsnormen voldoet. Het verhuren van een pand vereist daarom ook de nodige technische kennis waarmee u deze reglementeringen kan aantonen en bespreken. Wees steeds voorbereid en voorzie de nodige documenten, waaronder het EPC. Zo kan u het energieniveau van de woning aantonen. Daarnaast mogen de keuringsattesten van de elektriciteit niet ontbreken.

Ieder pand heeft zijn troeven

Eén van de belangrijkste troeven van een pand is de locatie. Een appartement op een populaire locatie in het centrum of een rustig gelegen woning in een veilige omgeving hebben een grote kans snel verhuurd te worden. Ook wordt vaak rekening gehouden met scholen, winkels en openbaar vervoer. Wanneer u een pand te huur stelt, plaatst u dus best de specifieke troeven van uw pand extra in de verf.

Zorg dat uw pand gezien wordt

Tot slot is eveneens de communicatie van groot belang. Wanneer u snel een huurder voor het pand wilt vinden, moet u ervoor zorgen dat uw pand in het oog springt. Tegenwoordig zijn er talloze manieren om zowel online als offline het pand te koop te stellen.

Ten eerste is het belangrijk om een bordje ‘te huur’ aan de woning te bevestigen, om zo duidelijk te maken dat de woning te huur staat. Elke voorbijganger kan namelijk een potentiële huurder zijn. Daarnaast kan u het pand ook offline in verschillende vastgoedmagazines laten verschijnen.

Online kan u op talloze websites een zoekertje adverteren, zoals Immoweb, Immovlan, de website van uw vastgoedmakelaar, en nog zoveel meer. Tot slot kan sociale media een grote meerwaarde betekenen om uw woning of appartement te verhuren. Dankzij social media (advertenties) haalt u namelijk een enorm groot bereik en kan u vlot communiceren.

Hulp nodig om uw vastgoed sneller te verhuren? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen u met veel plezier op weg!

Onze kennisbank

We delen graag onze expertise

Onze kennisbank
Contacteer ons

Een specifieke vraag?

Contacteer ons