Privaatbeheer

Vastgoedbeheer: doe ik het zelf of besteed ik het uit?

Doe jij alles liever zelf? Of ben je een digibeet die software gebruikt voor alle taken? Misschien speel je graag op veilig en werk je daarom samen met een professional. Om vastgoed te verhuren kan het allemaal. Wees je bewust van alle voor- en nadelen van je keuze. Het uitbesteden van vastgoedbeheer aan een betrouwbare rentmeester zoals Estero is de veiligste manier om zorgeloos en efficiënt te verhuren.

beheer vastgoed uitbesteden

Zelf verhuren

Als je ervoor kiest je woning zelf te verhuren, sta je in voor alles wat daarbij komt kijken: advertenties plaatsen, een geschikte huurder vinden, huisbezoeken organiseren, een volledige inventaris opmaken, opvolgen van de betaling van waarborgen en huur, de veiligheid en goede staat van het gebouw garanderen, wanbetalers aanmanen, belastingaangiftes opmaken en steeds op de hoogte blijven van de snel veranderende wetgeving over verhuur en onroerend goed.

Het is een hele waslijst aan taken. Natuurlijk sta je wel onmiddellijk in contact met de huurder en heb je geen beheerskosten.

Rol van softwarepakketten in vastgoedbeheer

Er bestaan verschillende websites en computerprogramma’s die je ondersteunen bij het verhuren en het beheer van vastgoed. Sommige pakketten zijn gratis, andere betalend. De programma’s helpen je bij de boekhouding en administratie zoals het opmaken van huurcontracten en het opvolgen van betalingen.

Deze pakketten bieden een goede ondersteuning maar vergis je niet, heel veel zaken zijn niet geïntegreerd waardoor je als verhuurder toch zaken zelf moet blijven opnemen: de directe relatie met de huurder, het opvolgen van de juridische kant, de Belgische wetgeving en het contact met technische diensten voor herstellingen of bij problemen. Ook het correct aanleren van de software vergt de nodige tijd.

Vastgoedbeheer uitbesteden aan professionals

Om er zeker van te zijn dat je een eigendom op de best mogelijke manier verhuurt en beheert, doe je een beroep op een professionele rentmeester. Zij zijn op de hoogte van alle administratieve, technische en juridische aspecten over vastgoedbeheer. Je hebt de mogelijkheid om het hele huurbeheer aan een mandataris toe te vertrouwen of je kan beslissen welke taken je uit handen geeft en welke niet.

Door samen te werken met een professionele rentmeester zoals Estero, verhuur je de woning tegen een correcte prijs aan de meest geschikte huurder zonder zorgen.

Je vastgoed beheren doe je zo:

  • Zelf verhuren waar je alleen verantwoordelijk bent voor alles wat bij vastgoedbeheer komt kijken.
  • Gebruik van software of websites die je ondersteunen bij administratie en boekhouding.
  • Een beroep doen op de expertise van een professionele rentmeester die de taken en zorgen van je overneemt.

Vertrouwen op een expert

Het beheer van vastgoed uitbesteden betekent kiezen voor zekerheid en efficiëntie. Het is cruciaal om de juiste partner aan je zijde te hebben. Estero staat klaar om het beheer van je vastgoed over te nemen, zodat jij je kunt focussen op wat echt belangrijk is. Kom aan boord bij Estero.

Onze kennisbank

We delen graag onze expertise

Onze kennisbank
Contacteer ons

Een specifieke vraag?

Contacteer ons