Wanneer moet ik een rentmeester inschakelen?
Je hebt geïnvesteerd in een huis of een appartement. Je krijgt de kans om enkele jaren in het buitenland te werken en hebt een eigendom in België. Je ouder verhuist naar een woonzorgcentrum maar blijft eigenaar van zijn of haar huis.
Een pand verhuren is een slimme keuze, maar brengt ook wat administratie en andere taken met zich mee. Om dit zorgeloos en veilig aan te pakken, reken je op de deskundige ondersteuning van een rentmeester.
Is een rentmeester verplicht?
Een rentmeester is in geen enkele situatie verplicht. Je kan zeker zelf instaan voor het administratieve, juridische, financiële en technische beheer van je pand(en). Wil je vertrouwen op iemand met kennis van zaken, een groot netwerk en ervaring in de vastgoedmarkt? Dan is een rentmeester wel een must.
Verhuren alsof het onze eigen woning is
Een eigen huis of appartement verhuren is spannend, dat ontkennen we niet. Je houdt van je huis en het is belangrijk dat het in een goede staat verkeert. Een woning die leeg staat, daalt snel in waarde. Door te verhuren via een rentmeester reken je op extra inkomsten en ben je zeker dat het pand bewoond en onderhouden blijft. Bij meerdere panden raak je het overzicht zelf misschien kwijt. Verschillende huurders opvolgen kost je meer tijd dan je na je voltijdse job nog overhebt. Een rentmeester volgt voor jou alle papierwerk, contacten en overeenkomsten op alsof het voor zichzelf zou zijn.