Vastgoed

Zero zorgen door goed rentmeesterschap

Investeren in vastgoed is altijd een goed idee. Het biedt je een rendement op lange termijn. Koop je zo’n investeringspand en wil je dat gaan verhuren, dan komt daar heel wat administratie en regelgeving bij kijken. Een rentmeester neemt je dit extra werk uit handen, zodat jij zorgeloos geniet van de opbrengsten. Dat is een win-win, in tijd en in moeite.

Geen zorgen rentmeesterschap

Je kan op verschillende manieren investeren in vastgoed. Nieuwbouwappartementen en -woningen die je vervolgens op de huurmarkt brengt, zijn daar een goed voorbeeld van. Zo betaalt je investering zichzelf meteen terug.

Toch komt bij verhuren een zekere expertise kijken. Zo ben je best goed op de hoogte van de recente wetgeving, moet je heel wat administratie in orde brengen en volg je het verhuur en eventuele indexatie stipt op. Het goede nieuws? Er bestaan professionele diensten die je al dit werk volledig uit handen nemen.

Wat is rentmeesterschap?

Rentmeesterschap is het financiële en zakelijke beheer van iemand anders zijn onroerende goederen. Een rentmeester ontzorgt je van alle paparassen en geregel. Hij waakt erover dat je pand zich steeds in een goede staat bevindt en dat zowel jij als je huurders tevreden zijn.

Vlekkeloze administratieve opvolging

Een huurovereenkomst opstellen en registreren, verzekeringen en de huurwaarborg regelen, attesten opvragen, huurders screenen, een plaatsbeschrijving opmaken, energiecontracten in orde brengen, juridische procedures, … Je merkt het: er komt heel wat kijken bij een verhuur. Een rentmeester neemt die taak op zich. Meer nog: hij volgt de regelgeving op de voet en voert de nodige controles aan je pand uit. Zo voldoet je pand ten allen tijde aan de vereisten van de competitieve huurmarkt.

Heldere en professionele communicatie

Je huurder heeft een aanspreekpunt nodig. Enerzijds voor het contract, anderzijds bij eventuele problemen, schade of herstellingen. Rentmeesters communiceren in jouw plaats met de huurder. Ook bij eventuele herstellingen duiden zij een aannemer aan, volgen het dossier op en brengen jou en de huurder tijdig op de hoogte.

Financiële gemoedsrust

Je verhuurt natuurlijk om bepaalde inkomsten te genereren. Rentmeesterschap houdt in dat de maandelijkse en marktconforme huurgelden stipt gecontroleerd worden, maar ook dat de huurinkomsten- en uitgaven in balans zijn. Rentmeesters versturen betalingsherinneringen, staan in voor de jaarlijkse indexatie en betalen de nodige kosten, zoals een syndicus of de energiefactuur.

Doe je een beroep op een rentmeester zoals Estero, dan geniet je van enkele extra diensten. Estero gaat graag the extra mile en helpt haar klanten graag groeien. Zo denken we actief mee aan nieuwe vastgoedkansen. Interesse in onze diensten? Neem contact op met onze experts.

Onze kennisbank

We delen graag onze expertise

Onze kennisbank
Contacteer ons

Een specifieke vraag?

Contacteer ons