Vastgoed

Wat met het vastgoed van een overleden familielid?

Wanneer iemand komt te overlijden, gaat daar vaak een erfenis mee gepaard die verdeeld moet worden over de erfgenamen. Vaak gaat het over een som geld of spullen, maar soms is er ook vastgoed mee gemoeid. Hierbij kan het gaan om het ouderlijke huis of om investeringspanden, maar wat als de erfgenamen zich daar niet mee willen/kunnen bezighouden? Ben je als erfgenamen genoodzaakt het vastgoed te verkopen of zijn er andere mogelijkheden?

Wat met het vastgoed van een overleden familielid?

Estero staat bij met raad en daad

Een overlijden in de familie is hartverscheurend en wil je liefst binnen familiekring verwerken op eigen tempo. Toch komt er vaak een hoop administratie en geregel bij kijken, waar je hoofd op dat moment absoluut niet naar staat. Ook op die momenten kan je rekenen op Estero.

Gaat het om een investeringspand of het ouderlijk huis dat niet meer bewoond wordt en wil je kosten voor leegstand vermijden? Of gaat het om een investeringspand dat verhuurd wordt? Beiden zijn interessant op een eigen manier, maar beiden brengen ook hun eigen kopzorgen met zich mee.

Estero volgt alles netjes op

Het vastgoed van het overleden familielid werd verhuurd, wat nu? Wie volgt de verhuur van het pand verder op? Wat gebeurt er met de huurinkomsten? Hoe zorg je ervoor dat alles vlot blijft verlopen? Indien het overleden familielid vastgoed verhuurde en dit plots in jouw handen terecht komt, ontstaan er al gauw tientallen vragen waar je niet meteen een antwoord op weet.

Geen zorgen, als rentmeester is Estero niet alleen gespecialiseerd in vastgoed, maar ook in het wegnemen van al jouw zorgen. Het opvolgen van de huurinkomsten, het bewaken van de goede staat van de woning en zoveel meer. Kortom, als rentmeester volgen we van A tot Z alles op van het geërfde vastgoed. Op die manier heb je als erfgenaam geen zorgen, maar kan u wel genieten van de huurinkomsten.

Ik erf de ouderlijke woning, wat nu?

Je erft de ouderlijke woning, wat nu? Kan het huis verkocht worden? Is er nog een hypothecaire lening aan verbonden? Dienen er kosten van leegstand betaald te worden? Een hoop vragen die meteen de kop opsteken. Net zoals bij het verhuren van het geërfde vastgoed, staat Estero als rentmeester ook hier voor jou klaar. In het geval van verkoop, garanderen we een correcte schatting en een vlotte verkoop. Kosten voor leegstand worden te allen tijde vermeden en ook de verhuur van het pand blijft een mogelijkheid.

Heb jij recentelijk een woning geërfd of heb je nog vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op, dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Onze kennisbank

We delen graag onze expertise

Onze kennisbank
Contacteer ons

Een specifieke vraag?

Contacteer ons