Uw huis of appartement verhuren

U hebt een huis of appartement, u wilt dat verhuren maar weet misschien niet hoe u daaraan moet beginnen. En wat er allemaal komt bij kijken. Dan kan verhuring via Estero privaatbeheer uitkomst bieden. U geniet daardoor meer voordelen dan u zou verwachten. Estero doet immers meer dan voor u een kandidaat-huurder zoeken.

Het spreekt vanzelf dat u uitkijkt naar een loyale en betrouwbare huurder. Alleen zo kan uw investering immers optimaal renderen. Daarom gaan wij zeer grondig te werk wanneer we uw huis of appartement op de huurmarkt aanbieden.

Wat garanderen wij?

U hoeft zelf niets meer te doen: wij regelen elk aspect verbonden aan het verhuren van uw huis of appartement. Tot in de puntjes.

Estero beheert uw vastgoed van A tot Z: wij doen het werk, u plukt de vruchten.

Bel of mail ons met uw vragen, we helpen u graag verder!

Contacteer ons

4 tips om vastgoed met succes te verhuren

1. Leg een concrete huurprijs vast

De huurprijs voor uw huis of appartement komt uiteraard in de huurovereenkomst. Maar hoe bepaalt u die huurprijs? Estero kan u daarbij helpen. Wij kijken naar een aantal eigenschappen van uw huurwoning en naar de ligging. Aan de hand daarvan en dankzij onze kennis van de huurmarkt kunnen we u een correcte huurprijs voorstellen.

2. Zorg voor een stevig huurcontract

Zelf verhuren met een standaardcontract dat men van het internet plukt, dat kan iedereen. Maar om problemen te vermijden is een goed onderbouwd huurcontract dat aan alle wettelijke bepalingen voldoet een absolute noodzaak. Om als verhuurder optimaal beschermd te zijn, laat u verhuurdocumenten beter opstellen door vakmensen. Zoals Estero.

3. Een nauwkeurige plaatsbeschrijving voorkomt discussie

Zonder gedetailleerde plaatsbeschrijving van uw huis of appartement hebt u geen been om op te staan. U kunt dan immers niet aantonen welke schade of wijzigingen aan de huurder te wijten zijn en op zijn kosten hersteld moeten worden. Estero weet uit ervaring waarop u moet letten en staat u graag bij met het opstellen van een plaatsbeschrijving.

4. Zonder correct energieprestatiecertificaat mag u niet verhuren

U moet een energieprestatiecertificaat (EPC) hebben voor elk huis of appartement dat u op de huurmarkt aanbiedt. Zo’n EPC geeft aan de hand van een score weer hoe energiezuinig de woning is. Alleen erkende energiedeskundigen mogen een EPC opmaken. Zoek niet ver: Estero heeft energiedeskundigen in huis!

U wilt uw huis of appartement verhuren en weet niet hoe eraan te beginnen?

Bel of mail ons met uw vragen, we helpen u graag verder!

Contacteer ons