Uw huis of appartement verhuren

Vraag je je af hoe je uw huis of appartement het best moet verhuren? Heeft u er misschien al eens aan gedacht om uw huis te verhuren via Estero privaat beheer? Want als u uw woning verhuurt via Estero privaat beheer, krijgt u een hoop voordelen.

Estero doet meer dan een kandidaat-huurder zoeken

Als eigenaar, heeft u graag een loyale en betrouwbare huurder, die uw investering waardig is. Daarom gaan wij zeer uitgebreid te werk bij het verhuren van uw huis of appartement. Wij staan in voor een:

Op die manier garanderen wij u dat elk aspect verbonden aan het verhuren van uw huis of appartement voor u geregeld wordt.

Estero neemt het vastgoedbeheer van A tot Z op zich. U geniet, wij doen de rest.

Contacteer ons voor al uw vragen, we helpen u graag verder!

Contacteer ons

4 tips om uw huis succesvol te verhuren

1. Bepaal een concrete huurprijs

In het huurcontract legt u de huurprijs voor het verhuren van je huis of appartement vast. Een goede huurprijs vastleggen is niet altijd gemakkelijk. Estero kan u daarbij helpen. Aan de hand van de ligging en een aantal kenmerken van de huurwoning krijgt u een inschatting van de huurprijs.

2. Maak een grondig huurcontract

Een wettelijk en goed onderbouwd huurcontract is noodzakelijk om problemen op termijn te vermijden. Estero zorgt dat je als verhuurder goed beschermd bent. Het internet wemelt van de standaardcontracten om uw huis zelf te verhuren, maar om echt zeker te zijn, laat je alle verhuurdocumenten best opmaken door een professional.

3. Voorzie een gedetaileerde plaatsbeschrijving

Bij het verhuren van uw huis is het zeer belangrijk dat u beschikt over een gedetailleerde plaatsbeschrijving van uw huis of appartement. Hierdoor zal u minder problemen ondervinden indien er discussies ontstaan op het einde van de huur. Estero staat u graag bij met de opmaak van deze plaatsbeschrijving.

4. Beschik over een correct energieprestatiecertificaat

Voor u uw huis of appartement aanbiedt op de huurmarkt, moet u als eigenaar ook een energieprestatiecertificaat (EPC) kunnen voorleggen. Het EPC geeft de energiezuinigheid van uw woning weer met een score. Alleen erkende energiedeskundigen mogen zo'n certificaat opmaken.

Overweegt u om uw huis of appartement te verhuren?

Contacteer ons voor al uw vragen, we helpen u graag verder!

Contacteer ons